PIT

In 1 clip naar de kern van je organisatie

Leon Giesen (filmmaker en muzikant) en Marcel Janssen (organisatieadviseur en coach) maken samen met uw eigen medewerkers een videoclip over de kernidentiteit van uw organisatie.

In het najaar van 2014 werkten Leon Giesen (filmmaker en muzikant) en Marcel Janssen (organisatieadviseur en coach) samen aan een klus voor Onderwijsgroep Buitengewoon in Venlo. ‘Buitengewoon’ wilde in het kader van haar ontwikkelprogramma voor de interne organisatiecultuur de jaarlijkse kerstborrel eens op een heel andere manier beleven.

Voor die kerstborrel maakten Leon en Marcel samen met medewerkers van de onderwijsgroep de clip ‘Toverwoord’. In deze clip duiden de medewerkers van Buitengewoon in anderhalve minuut de kern (pit) van hun werk, hun vak, hun organisatie. Tijdens de kerstborrel  werd de clip door alle medewerkers met gejuich ontvangen. Iedereen voelde onmiddellijk de authenticiteit en oprechtheid van de collega’s die in de clip te zien en te horen waren. ‘Toverwoord’ wordt nu door Buitengewoon regelmatig gebruikt bij interne en externe bijeenkomsten om de authenticiteit van hun organisatie te laten zien. En daarin schuilt ook het geheim van PIT. Mensen voelen meteen dat het echt is.

Dat gebeurt overigens niet zomaar, dat heeft alles te maken met de aanpak. De combinatie van de kennis en ervaring van Marcel met de ontwikkeling van een organisatiecultuur en de creativiteit en muzikaliteit van verhalenverteller Leon vormen hier de basis voor.

We laten de deelnemende medewerkers niet selecteren door de leiding maar door de medewerkers zelf. Zo krijg je een authentieke doorsnede van de organisatie. Die geselecteerde medewerkers halen we een dagdeel bij elkaar. Marcel gaat met hen in gesprek en creëert vanuit zijn vak de condities waarbij mensen tot hun eigen kern komen en die ook willen delen waarna Leon ze voor de camera haalt, ze spontaan vereeuwigt en daar later met op maat gemaakte muziek een clip van maakt.

Bij de evaluatie van ‘Toverwoord’ ontstond de gedachte dat er wellicht meer bedrijven en instellingen geïnteresseerd zouden kunnen zijn in PIT.  Vandaar dit initiatief.

Interesse? Neem maar even contact met ons op (info@janssencoacht.nl).